Snel op weg in de regio Parkstad!

Corona Updates

U bevindt zich hier:

01-04-2020

CBR annuleert alle toetsen en examens

In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald.


31-03-2020

Verlenging maatregel verbod op rijlessen

De regering heeft op dinsdag besloten dat de maatregelen in de huidige vorm worden verlengd tot 28 april 2020. Rijlessen zijn voor alle rijscholen tot die datum verboden. Het CBR zal de datum waarschijnlijk ook tot 1 mei gaan verleggen.


30-03-2020

Rijlesverbod gehandhaafd

Op dinsdag 31 maart zal de regering met nieuwe maatregelen komen o.a. met betrekking op de rijscholen voor het geven van rijles. De verwachting is dat de datum verschoven zal worden waardoor dat het voor rijscholen nog steeds niet is toegestaan om rijles te geven.

Het CBR is vooralsnog t/m 6 april gesloten. Het IBKI heeft alvast de datum van het afnemen van examens verlengd tot 15 april. Het CBR zal waarschijnlijk deze datum ook gaan hanteren.


24-03-2020

Verbod op rijlessen door rijksoverheid

Vanaf 23 maart 2020 is het geven van rijlessen door de rijksoverheid verboden. Dit omdat het een contact-beroep is waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand naar de klant te houden. Deze maatregel is in de noodverordening opgenomen zodat handhaving mogelijk is indien dat noodzakelijk is.


23-03-2020

Antwoord op vragen examens CBR

Het CBR heeft de deuren gesloten tot 7 april 2020. Tot die tijd is het niet mogelijk voor leerlingen of de rijscholen om examens te reserveren. Ook is het vanaf 7 april nog niet mogelijk om reserveringen te doen aangezien leerlingen die al een toets of examen gereserveerd hadden voorrang krijgen om een nieuwe geschikte datum te kiezen. Dit betekent dat leerlingen van ALLE rijscholen in het HELE land ervan uit moeten gaan dat er pas waarschijnlijk weer vanaf mei 2020 plaatsen beschikbaar komen (zowel voor theorie- als praktijkexamens).

Hoe langer deze Corona-crisis aanhoudt, hoe verder de beschikbare examenplaatsen vooruit geschoven worden. De rijschool heeft hier helaas geen invloed op, dit is volledig in de handen van het CBR (en het corona-virus).


21-03-2020

85 procent rijscholen sluit deuren vanwege coronavirus

In overleg met collega-rijscholen in Parkstad en omstreken heeft ook Rijschool Simons besloten de lessen voorlopig stil te laten liggen. 85% van onze collega's in het hele land vinden het risico om les te geven te groot. De rijscholen geven hierdoor ook gehoor aan het RIVM met betrekking tot de afstand van 1,5 meter die gehouden dient te worden. "Het is voor ons onmogelijk om social distancing toe te passen als je 50cm naast je leerling zit". Ook grote rijscholen zoals de ANWB zijn gestopt met rijles geven.

Afgelopen week bracht Tom Bakker van Autorijschool Bakker naar buiten dat hij besmet was met COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus. Bij thuiskomst had Bakker geen klachten en stapte daarom gewoon in de lesauto. Vijf leerlingen zijn daardoor besmet met COVID-19.


21-03-2020

Ook IBKI ligt stil tot 6 april wegens coronocrisis

Ook IBKI heeft alle examens geannuleerd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. IBKI is het orgaan voor rijinstructeurs. Eerder communiceerde het IBKI tot 20 maart gesloten te blijven. Verwacht wordt dat deze datum na 6 april verlengd zal worden.


20-03-2020

CBR stelt alle toetsen en examens uit tot met 6 april

Tot en met tenminste 6 april annuleert het CBR alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Het is voor leerlingen en rijscholen niet mogelijk om examens in te plannen, zelfs niet vanaf 6 april. Alle uitgestelde examens tot op heden zullen voorrang krijgen bij het opnieuw reserveren.


18-03-2020

Oproep besmette rijschoolhouder: stop met rijles geven !

Tom Bakker van Autorijschool Bakker roept zijn collega’s op om direct te stoppen met lesgeven. De instructeur heeft COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus. Hij liep het op tijdens een vakantie in Oostenrijk, op dat moment nog geen risicogebied. Bij thuiskomst had Bakker geen klachten en stapte daarom gewoon in de auto. Vijf leerlingen zijn ziek geworden.


17-03-2020

Meer dan 80.000 rijexamens en toetsen afgelast door coronacrisis

CBR heeft voor het hele land meer dan 80.000 theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en alcohol- en verkeersgedragcursussen geschrapt voor de periode van 16 tot en met 31 maart. Binnenkort besluit het CBR of er na 31 maart weer examens afgenomen kunnen worden, of dat de periode van afgelasting wordt verlengd.


28-02-2020

Preventieve maatregelen coronavirus

Met het oog op de eerste besmettingen met het coronavirus in Nederland neemt het CBR voor uw en onze veiligheid preventieve maatregelen:

- Wij vragen opleiders en klanten die ziekteverschijnselen hebben die op het Corona-virus kunnen duiden om onze locaties niet te betreden. De ziekteverschijnselen zijn hoge koorts (meer dan 38 graden), luchtwegklachten en/of problemen met de ademhaling.

- Als een CBR-medewerker een klant of opleider treft met deze ziekteverschijnselen, dan kan hij of zij ook zelf de klant of opleider verzoeken niet binnen te komen. Ook kan hij of zij dan besluiten het examen niet door te laten gaan.

- Als een examen niet kan doorgaan vanwege deze preventieve maatregelen, dan geldt de uitstelregeling.

- Wij organiseren, voor zover dat mogelijk is, dat vanaf maandag desinfecterende middelen aanwezig zijn op de CBR-locaties voor alle bezoekers.

Snel je rijbewijs halen?

Navigatie

Gegevens rijschool

Autorijschool Simons

Kvk: 53275357
Btw: NL001820943B27

t: 06 - 12 90 70 70
w: www.rijschoolsimons.nl
e: info@rijschoolsimons.nl

SRB erkende rijschool

Rijschool Simons is een SRB erkende rijschool

Voor jou als klant betekent dit : Zekerheid.
lees meer op :

Slagen voor je rijbewijs