Snel op weg in de regio Parkstad!

Praktijkexamen

U bevindt zich hier:

Wat houdt het praktijkexamen in ?

Je bent in totaal 55 minuten bezig met het praktijkexamen. Jouw instructeur mag met je meerijden en bij het eindgesprek aanwezig zijn. (je mag er ook voor kiezen om zonder je rijinstructeur je examen af te leggen).

Verloop van het examen

Het examen begint met een kennismaking met de examinator, controle van je legitimatiebewijs en het ondertekende aanvraagformulier. Behalve je legitimatiebewijs en goeie zin hoef je zelf niets mee te nemen. Je rijinstructeur zorgt voor de andere nodige papieren.

Na de kennismaking zal de rijexaminator vertellen wat we gaan doen tijdens het examen. Hierbij zal hij/zij uitleggen dat je moet zorgen dat je niet opvalt in het verkeer en dat je het veilig houdt. Onderweg kun je een aantal opdrachten krijgen zoals bijvoorbeeld zelfstandig een stuk rijden, situatiebevraging en als je geen tussentijdse toets hebt gedaan (of vrijstellingen hiervoor hebt) nog 2 bijzondere verrichtingen.

Hierna lopen we naar de auto en doen we eerst een ogencontrole. We willen er wel zeker van zijn dat je ogen goed zijn! Daarna kunnen er nog enkele vragen over het voertuig gesteld worden, waarna aan de rit wordt begonnen.

Na ongeveer 30 tot 40 minuten ben je weer terug bij het CBR en krijg je direct je uitslag te horen. Je rijexaminator zal altijd na het examen nog even de tijd voor je nemen om te bespreken waar nog je verbeterpunten zitten. Ook als je gezakt bent zal hij/zij de tijd voor je nemen om je precies uit te leggen waar het fout is gegaan en wat je er voor je herexamen aan kunt verbeteren. Je rijinstructeur is altijd bij dit gesprek aanwezig!

Gezakt, en wat nu ?

Zakken voor je rijexamen is nooit leuk. Hoe je het ook wendt of keert. Het is echter ook niet het einde van de wereld! Je hebt waarschijnlijk tijdens je examen meer goeie dingen dan slechte dingen laten zien. De kunst is het dan om niet de handdoek in de ring te gooien maar juist de vechter worden die de paar "mindere" onderdelen van je eerste rijexamen gaat aanpakken! Je rijinstructeur zal jou daar ook tot het diepste mee helpen, want ook hij wil dat je slaagt!

De rijschool zal bekijken hoeveel lessen je totaan je herexamen nodig hebt zodat je daarna wel slaagt! Dit gaat natuurlijk altijd in overleg met jou en/of je ouders.

Mis je toch nog informatie, neem dan vooral contact met ons op.

Snel je rijbewijs halen?

Navigatie

Gegevens rijschool

Autorijschool Simons

Kvk: 53275357
Btw: NL001820943B27

Whatsapp: 06 - 12 90 70 70
web: www.rijschoolsimons.nl
email: info@rijschoolsimons.nl

SRB erkende rijschool

Rijschool Simons is een SRB erkende rijschool

Voor jou als klant betekent dit : Zekerheid.
lees meer op :

Slagen voor je rijbewijs